Potýkáte se často s náhlým nutkáním močení? Elektromagnetická stimulace na křesle Emsella pomáhá v boji s inkontinencí

Inkontinence_1.png

Inkontinence je velmi rozšířenou poruchou, kterou ženy často zkouší řešit diskrétně samy. Stává se vám, že někdy nestihnete doběhnout na toaletu včas nebo vás trápí únik moči při pohybových aktivitách? Pravděpodobně jde o inkontinenci. Osvědčené výsledky v případě dvou nejčastějších typů inkontinence, stresové a urgentní, přináší unikátní křeslo Emsella.

16.7.2024 13:07

Posilovani_Panevni_Dno.png

Rozdíl mezi tzv. stresovou a urgentní inkontinencí

Inkontinence může velmi výrazně omezit běžný život člověka v mnoha ohledech – společenském, intimním i pracovním. Jejími příčinami u žen může být stárnutí, časté záněty močového měchýře, vícečetný porod, menopauza i zvýšený fyzický stres. Způsobují ji ochablé svaly pánevního dna. Příčinou stresové inkontinence není psychický stres, ale zvýšení nitrobřišního tlaku. Provází ji především aktivity, které vyvíjí tlak na močový měchýř. K úniku moči dochází například při posilování, běhání, skákání, kašlání či smíchu. Urgentní inkontinenci charakterizuje náhlé a silné nutkání močit, i když je močový měchýř jen částečně naplněn. Typicky se projevuje tím, že nedoběhnete včas na toaletu, například po náhlém probuzení v noci, těsně před příchodem domů nebo při spuštění kohoutku s vodou. Obě tyto formy vyžadují adekvátní léčbu, aby se obtíže nezhoršovaly. Nemá smysl čekat, že problém sám od sebe odezní.

Cílené posilování pánevního dna – efektivní léčba inkontinence

Projevy stresové i urgentní inkontinence souvisí s posilováním pánevního dna, svěračů a zpevnění břišní stěny. K tomu pomáhá intenzivní pravidelné cvičení, ideálně pod dohledem fyzioterapeuta. Pokud však není na takovéto cvičení dostatek času, mohou ženy vyzkoušet terapii na certifikovaném přístroji – křesle Emsella, u něhož se příznivý efekt v léčbě inkontinence dostavuje již po několika sezeních.  „Stresovou inkontinenci lze vyléčit úplně nebo její následky značně zmírnit. Intenzivně cílená stimulace podporuje léčbu povoleného pánevního dna velmi efektivně a bezbolestně. Křeslo Emsella funguje na principu vysokovýkonné elektromagnetické stimulace. Proniká hluboko do tkáně, kdy při jednom sezení dochází k tisícům kontrakcí. Intenzitu stimulace svalů nelze s běžným cvičením porovnávat. Terapii zatím u nás absolvovaly desítky pacientek, výsledky jsou velice dobré,“ upřesňuje MUDr. Milena Mrňová, specialistka urologické ambulance brandýské nemocnice.

kreslo-emsella-nemocnice-brandys-03.jpg

Terapie na křesle Emsella trvá přibližně půl hodiny a probíhá ve speciální místnosti zrekonstruované urologické ambulance. Pacientky se na ni nijak nemusí připravovat, absolvují ji v běžném oblečení a po skončení se nemusí jakkoli omezovat v denním režimu. Díky působení elektromagnetické stimulace je tato metoda zcela bezbolestná, v sedě je cítit jemné brnění a kontrakce svalů pánevního dna.

„Cílené posilování svalů pánevního dna na křesle Emsella je víceúčelové, pozitivně ovlivňuje také intimní život žen v dosažení orgasmu nebo napomáhá k prokrvení vaginální sliznice a zvýšení elasticity ochablých svalů. Terapie také přispívá k léčbě hemoroidů a celkovému zpevnění středu těla. Metodu doporučujeme také jako přípravu pro operativní řešení u těžších případů inkontinence,“ uzavírá MUDr. Mrňová.

Na přelomovou léčbu inkontinence s křeslem Emsella je možné objednat se on-line v rezervačním systému brandýské nemocnice.